El primer Cau Ferrat (Baixos C/Muntaner, 38). Barcelona.

Aquest punt d’interès es complementa a la parada d’ El Cau Ferrat de Sitges, i fa referència a l’artista Santiago Rusiñol. Com es pot comprovar, una placa situada al número 38 del carrer Muntaner indica que allà va existir el primer Cau Ferrat, abans de traslladar-lo a Sitges.
Portal dels baixos del C/Muntaner núm. 38, Barcelona. 
Detall de la placa commemorativa. 
Als baixos d’aquest bloc del carrer Muntaner, Santiago Rusiñol i el seu amic, l’escultor Enric Clarasó compartien taller, el qual funcionà entre 1888 i 1894. Allà va iniciar la col·lecció de ferros forjats que posseïa, motiu pel qual l’anomenà Cau Ferrat. El local es convertí també en punt de reunió de literats i artistes de l’època. La col·lecció de Rusiñol estava formada per obres capitals de la forja des del segle XIV, una col·lecció de vidres de l’antiguitat clàssica, medievals i dels segles XVI-XVIII, a més d’una representativa mostra de ceràmica popular.
Picaporta de la Casa de l'Ardiaca, c.1490-1510.
Gerreta veneciana de finals del segle XVII.
Plat del segle XIX.
Aquesta col·lecció va ser traslladada a la nova casa-taller de Sitges l’any 1893, on s’inaugura el nou Cau Ferrat, construït per l’arquitecte Francesc Rogent, i on es celebraren les famoses Festes Modernistes, com s’explicaran a la parada corresponent de Sitges.

Localització: https://goo.gl/maps/yFHtL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada